Vegetariánské a raw experimenty naší ratolesti

I celer je kamarád s pohankou a medem

Korpus: žloutky, med, pohanková a rýžová mouka, drť ze sojového mléka,
kokosový olej, rozmixovaný celer s ananasem a dýňovými semínky , prdopeč do perníku, sníh.
Nahoře vanilkový puding ze sojového mléka.

Zatím nejnadýchanější bezlepkový koláč :)

Bezlepkový dýňový koláč…Hokaidó inspiruje :-)

Korpus je z pohankové a rýžové mouky, ovesných vloček a vlašských ořechů, med dle chuti, dva žloutky a sníh z bílků, perníkové koření, vanilka.

Povrch korpusu je lehce potřený domácí malinovou marmeládou a poleva je dýňovo jablečné pyré, slazené medem, vanilkový puding a trochu bramborového škrobu, špetka hřebíčku a skořice.

Pečená zelenina- co zahrada dala :-)

Jednoduchý recept na zdravou a chutnou večeři.

  • 1 menší dýně Hokaidó
  • 2 střední červené řepy
  • 1 menší cuketa
  • 5 středních brambor
  • 1 hlavička česneku
  • 1 větší cibule
  • sůl, olivový olej, tymián

Dýni vydlabeme a nakrájíme i se slupkou na kostičky. Na stejné kostičky nakrájíme i ostatní očištěnou zeleninu, brambory můžeme rovněž ponechat se slupkou. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na menší kousky. Vše důkladně promícháme s olivovým olejem, solí a tymiánem. Směs vysypeme na hlubší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 st. bez ventilátoru asi 45 – 50 min. Na talíři ještě lehce pokapeme olivovým olejem a ozdobíme petrželkou. Lze použít i jako přílohu k masu.

Raw meruňkový koláč

Korpus:
1 hrnek namočených datlí
1 a půl hrnku vloček
necelý hrnek pohanky
perníkové koření
případně voda

Náplň:
tři banány
1 a půl hrnku meruněk
3-4 lžíce chia semínek

Poleva:
1 banán
pár lístků máty
3 vrchovaté lžíce kakaa
4 lžíce kakaového másla nebo kokosového tuku
3 lžíce vody

Vločky a pohanku rozmixujeme na mouku, přidáme rozmixované datle a koření a
uhněteme těsto (tak akorát, aby se dalo natlačit do formy).
Ovoce s chia umixujeme a rozetřeme na korpus.
A polevu taky.

Raw dýňovo švestkový koláč

korpus:
hrnek datlí a sušených švestek (přes noc namočené)
2 hrnky vloček
skořice

náplň:
půl hokaida
hrnek vlaššáků (přes noc namočené)
mrkev
banán
3 lžíce medu
4 lžíce chia semínek
perníkové koření

čokoláda:
kokosový olej
kakao
med

Oříško – kokosový koláč s borůvkami

Korpus:
hrnek datlí (namočit)
hrnek a půl vlašských ořechů (namočit)
3 lžíce karobu

Náplň:
hrnek máku
půl hrnku kokosu
1/4 hrnku kokosového oleje
4 lžíce chia
nastrouhané jabko

Poleva:
Borůvky
Psyllium

Palačinky z pohanky

Těsto:
vločková a pohanková mouka
vanilkový puding
stévie, jednna jemno nastrouhané jablko
kypřící prášek
špetka soli
voda

Meruňkový džem:
rozmixované rozmražené meruňky
psyllium

Raw makový koláč s červenou řepou

Korpus:
1 a půl hrnku vlašáků (namočené)
1 hrnek datlí (namočené)
půl hrnku pohanky (naklíčená)
vločky (rozmixované) – od oka, podle konzistence těsta

Náplň:
1 nebo 2 menší červené řepy
100g mletého máku (drť z makového mléka)
2 lžíce medu
kokosový olej (3-4 lžíce)
kakao (lžíce)
3 lžíce chia
makové mléko – od oka

Poleva:
půl hrnku ostružin
půl hrnku borůvek
1 lžíce psyllia
guarová guma (nemusí být)
chilli

Zdobení:
kakaové máslo (nastrouhané)
skořice
dýňová semínka
goji
kešu

Dýňové muffiny

Korpus:
hrnek vlašáků (namočené)
hrnek vloček
2 lžíce karobu
3 lžíce sladidla – med, agave sirup
voda

Náplň:
1 máslová dýně
plechovka kokosové smetany
2 hrnky rybízu a angreštu
2 banány
2 špetky chilli
lžíce kakaa
půl hrnku chia
půl lžičky stévie
ještě sladila, když je málo

 

Svěží dortík bez mouky

Korpus:

2 lžíce karobu
100g mandlí
100g vlaššáků
hrnek datlí
půl hrnku pohanky…vše namočíme na několik hodin a pak umixujeme a směs prsty roztlačíme na dno dortové formy o průměru 22 cm, vyložené pečícím papírem.
Krém:
tofu natural
150g kešu
jeden vanilkový cukr Amylon
2 lžíce medu
šťáva z půlky citronu…umixujeme.

Vrchní vrstva:
vrchovatá lžička agaru
hrnek malin – nyní mražených, v sezoně čerstvých :-)…a hrst borůvek, pro barvu.
doplníme vodou nebo jablkovým moštem (aby to bylo sladší) do půl litru
– přivedeme  k varu, odstavíme a necháme zchladnout, když směs začne želírovat, opatrně nalejeme na krém z tofu.

 

Vegan matcha cheescake

Korpus:
100g pohanky (přes noc namočené)
150g vloček (umletých na mouku)
150g datlí (na noc namočit) nebo datlové pasty
2 lžíce karobu

Krém:
200g kešu (namočit)
2 balení tofu (2x200g)
banán
100g medu nebo jiného sladila
lžička matcha čaje
50g kokosového oleje

Nepečeme, neb samozřejmě vše mixujeme:-)
Vršek: banány, kiwi a goji zalité agarem v pomerančovém džusu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..